Over mij

Zelf heb ik een sportief verleden waardoor ik op jonge leeftijd al met massage in aanraking kwam. Eigenlijk is het mij met de “welbekende” paplepel ingegoten wat de effecten van massage zijn. Het ontspande zowel de spieren en gaf rust in mijn hoofd. Hierdoor kon ik mij weer goed focussen op de wedstrijd. Verder merkte ik zowel bij mijzelf als bij anderen dat het een groot positief effect had bij blessures.

Humane massage of hondenmassage?

Waarom dan toen niet meteen de opleiding gedaan voor humaan masseur of fysiotherapeut ?

Tja, als ik toen had geweten wat ik nu weet had ik het zeker gedaan. Hiermee wil ik aangeven dat het nooit te laat is om je gevoel te volgen.

Vier jaar geleden kwam ik in aanraking met hondenmassage. Ik heb toen een workshop gevolgd bij Kynomassage en dat liet me niet meer los. Voor mij was het nu zeker duidelijk: Ik wilde wel meer ! Daarna de Basis opleiding (KMB) gevolgd en succesvol afgerond. Daaropvolgend verder gegaan met de Gevorderde opleiding (KMG) om uiteindelijk de opleiding te voltooien voor Kynologisch Massage Therapeute (KMT).

Werken in communicatie.

Wat is er mooier om met honden te werken en met name, om in communicatie te werken ? Honden zijn meesters in communiceren. Als wij vroeger thuis geen hond(en) hadden gehad dan had ik nooit een sportief verleden gehad en dit verhaal dan ook nooit kunnen schrijven. Onze hond ( hierboven afgebeeld) liet weten, door middel van communicatie, dat er iets niet in orde was en heeft zo mijn leven gered. Als dreumes begreep ik al dat je viervoeter je allergrootste vriend is.

Daarom vind ik het zo fantastisch om nu te mogen en kunnen werken met deze prachtige dieren.

Sandra K9 Mind & Motion

Herder